Hvad er #Aarhusfoto2017?

#Aarhusfoto2017 er en fotobog, der tegner et portræt af Aarhus og byens liv.

Det helt særlige ved bogen er, at den er skabt af alle byens borgere og årvågne fotografer i en kæmpe crowdsourcingkampagne. Kampagnen skydes i gang den 31. marts 2017 og løber til 1. maj 2017. Du kan deltage med dine egne billeder – både de smukke fra spejlreflekskameraet eller måske de sjove selfies, du har taget med mobilen. ALLE kan være med.

Bogen udgives i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 med forord af borgmester Jacob Bundsgaard. Den bliver et kærligt og smukt portræt af Aarhus – fotograferet af byen selv. Alle kan deltage – blot ved at hashtagge dine bedste aarhusbilleder med #aarhusfoto2017 på Instagram og Facebook.

Du kan selvfølgelig også uploade dem direkte på www.aarhusfoto2017.dk eller sende dem i en e-mail til os på aarhusfoto2017@aarhusfoto2017.dk.

Bogen er en æstetisk smuk og superlækker top-kvalitet coffee-table-book af og om Aarhus. Et selvportræt af de smukkeste, bedste, mest særlige og vigtigste hjørner eller detaljer – i et samlet og visuelt portræt af Aarhus. Et kæmpe visitkort fra Aarhus til både os selv og hele verden.

Bag projektet, der er 100 procent non-profit, står de to lokale ildsjæle, Anders Grønborg og Chresten Heesgård Ibsen fra Lasertryk.dk og chib forlag.

Der bliver plads til omtrent 750 billeder i bogen. De 750 udvælges nøje af en professionel jury, bestående af dygtige og anerkendte fotografer fra Aarhus. Allerede ved crowdsourcingens launch, 31. marts, var der hashtagget 2.056 billeder med #Aarhusfoto2017 på Instagram!

Essensen er, at #Aarhusfoto2017 ikke skal være et elitært kunstprojekt, men folkets eget fotoprojekt. Med bogen vil vi gerne gøre det muligt at vise hinanden – og alle, som har lyst at kende lidt bedre til Aarhus, hvad det er, vi hver især holder af i Aarhus.

Bogen er også tænkt som en gave, fra byen, som kulturturisterne kan tage med i hånden, når de drager hjemad igen – med byens eget selvbillede i hånden. En mulighed for aarhusianerne for, med egne linser, at gentænke, gense og gengive byen.

Byens kunstneriske ejerskab bliver helt særligt for bogen – og unikt i kulturbranchen. vi glæder os til at lave en bog med, om og til Aarhus – sammen med dig!

Alle arbejder ulønnet – vi kan sagtens bruge frivillige. Vil du deltage i arbejdet med bogen, så skriv til os på Facebook på www.facebook.com/aarhusfoto2017

Følg med i #Aarhusfoto2017 og del dine billeder med os på

www.facebook.com/aarhusfoto2017

www.instagram.com/aarhusfoto2017

www.aarhusfoto2017.dk